”Positivismin perustajana tunnettu Auguste Comte (1798–1857) oli ensimmäinen, joka käytti ilmaisua sosiologia vuonna 1830. Sana muodostuu latinan kielen sanoista socius (kumppani) ja logia (oppi). Hän käytti uudesta tieteestä nimitystä ”physique sociale”. Tällä Comte halusi korostaa, että hänen esikuvanaan oli erityisesti fysiikka joka tunnettiin ajan edistyneimpänä tieteenä.”

Lähde: Wikipedia

 

Westermarck-seuran opiskelijoiden (WOPin) julkaisema verkkolehti Sosiologi toimii suomalaisten sosiologian opiskelijoiden yhdyssiteenä ja viestintävälineenä. Lehdessä julkaistaan etupäässä opiskelijoiden tuottamia tekstejä, jotka voivat olla tutkimus- tai seminaaripapereita, katsauksia, esseitä, haastatteluita, kolumneja, arvioita ja esittelyitä, puheenvuoroja ja kannanottoja, mutta myös vapaamuotoisempia ja kokeilevampia tekstejä. Opiskelijoille lehti tarjoaa kanavan saada kirjoituksiaan esille ja toisaalta mahdollisuuden saada ulkopuolista näkökulmaa ja rakentavaa palautetta teksteihinsä. Tässä mielessä lehti toimii opiskelijoiden kirjoituskouluna. Suomalaisen sosiologian kentässä Sosiologin on paikka Sosiologia-lehden (ja muiden sosiologisia tekstejä julkaisevien journaalien) ja ainejärjestölehtien välimuotona. Avoimena verkkolehtenä julkaistava Sosiologi on myös näitä laajemmin saavutettavissa.

Sosiologi ilmestyy syksyisin ja keväisin. Kirjoituksia voi lähettää meille milloin vain, sillä ajankohtaiskynässä julkaisemme tekstejä varsinaisten numeroiden ulkopuolelta.

Lähetä juttu tai juttuehdotus osoitteeseen sosiologilehti@gmail.com.

 

Toimituskunta:

Santtu Paananen, santtupa@uef.fi

Antti Saali, antti.saali@gmail.com

Verkkosivut:

Markus Sjöberg,  jsjoberg[at]ulapland.fi

Logo:

Katri Salovaara, ksalovaa[at]ulapland.fi

Kuvat:

Sivulla käytettyjen kuvien lähteenä toimii mm. Pixabay

 

0 Comments

 1. IZRAELSa 27.7.2019 22:38

  what’s great credit score rating

  Personal Injury Attorneys Serving NC, SC – VA
  personal injury lawyer va Which is important for your Personal Injury Attorneys Serving NC, SC – VA™s function and your own safety, if you want to take the mobile app route Personal Injury Attorneys Serving NC, SC – VA apply for Personal Injury Attorneys Serving NC, SC – VA personal loan. He went above and beyond and made sure to find a car she would love, you only pay interest on the amount borrowed. We’ll then give you confirmation of Personal Injury Attorneys Serving NC, SC – VA final price for the car and Personal Injury Attorneys Serving NC, SC …
  The post Personal Injury Attorneys Serving NC, SC – VA appeared first on Answer.

  Rwanda Business

  Your comment is awaiting moderation.

Post a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*