Wop tiedottaa

Sosiologipäivät 2018 Itä-Suomen yliopistossa 15.-16. maaliskuuta

 

Sosiologipäivät on taas pian täällä:

       >>> avaa linkki: Sosiologipäivät 2018 <<<

Westermarck-seuran valtakunnalliset Sosiologipäivät järjestetään Itä-Suomen yliopistossa Joensuun kampuksella 15.3.-16.3.2018. Päivien työryhmien etsintä on käynnissä, joten nyt kaikki niitä ehdottamaan!

Lähetä ehdotuksesi työryhmästä perjantaihin 1.12.2017 mennessä osoitteeseen sosiologipaivat2018@uef.fi.

Työryhmäehdotus sisältää työryhmäkuvauksen (250–300 sanaa) sekä työryhmän vetäjän/vetäjien nimet yhteystietoineen (organisaatio, sähköposti).

Yleistietoa vuoden 2018 Sosiologipäivistä

Vuoden 2018 Sosiologipäivien teema on Kiertokulkuja. Päivillä kiertokulun ajatus nousee valokeilaan yhteiselon ja -olon tutkimisen ja ajattelun apuvälineenä. Kiertokulku avaa tuoreen näkökulman ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin alustataloudesta kansainvaelluksiin. Kehät, kaarrokset ja pyörteet jättävät varjoonsa kulmikkaat järjestykset, rakenteet ja nelikentät, ja toisto, paluu ja syklit kirkastuvat sosiologian maisemissa lineaarisen muutoksen ja murrosten sijaan. Kaikki kiertää: pakolaiset, vierastyöläiset, liike-elämäeliitti, data digitaaliuniversumissa, kirpparikama, pääoma, veri suonissa, vesi putkissa, lahjat kulassa, kuu, maa, raha, juoru. Ja kaikki toistuu, palaa: juhlapäivät, maanantaiaamu, vuorovesi, kuukautiset, palkka- ja vaalipäivä, velanmaksu, emännöintivuoro, muuttolinnut sekä, vääjäämättä, maasta maahan. Sosiologipäivät 2018 kutsuu sosiologit keskustelemaan toistoista, sykleistä, vuoroista ja vaihdoista, hyvistä kehistä, noidankehistä, piirileikeistä, ajan, aineen ja ajatuksen kierroista, joiden varassa yhteiskunnan ja yhteiselon rakenteet, instituutiot, valtasuhteet, sommitelmat ja verkostot pyörivät. Pääpuhujana päivillä on muun muassa professori Amade M’charek Amsterdamin yliopistosta.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *