Wop tiedottaa

SAVE THE DATE: Sosiologipäivät 2023 Tampereella

Westermarck-seuran valtakunnalliset Sosiologipäivät 2023 järjestetään Tampereella 23.–24.3. teemalla

Tieto ja epäilys

Yhteiskuntamme perustuu enenevässä määrin tietoon ja mittaamiseen. Muiden viimeaikaisten tapahtumien ohella, COVID-19 pandemia ja sen synnyttämät reaktiot eri puolilla maailmaa paljastivat, kuinka riippuvainen globaali yhteisö on datasta ja analytiikasta. Toisaalta näemme samaan aikaan epäilyksen lisääntyvän tietoa ja asiantuntijuutta kohtaan, mikä näkyy myös politiikanteossa esimerkiksi populismina ja tieteellisten tulosten kieltämisenä. Kasvava epäluottamus demokraattisia kulttuureja ja instituutioita kohtaan horjuttaa yhteiskuntajärjestystä.

Sosiologipäivät 2023 haastaa pohtimaan mikä on tiedon asema nykyisessä yhteiskunnassa ja miten se näkyy sosiaalisen elämän eri osa-alueilla? Mikä rooli epäilyksellä on? Miten sosiologian tulisi tutkia ja vastata tiedon ja epäilyn muuttuviin asetelmiin Suomessa ja muualla maailmassa? Tiedosta ja epäilyksestä luennoimaan on kutsuttu sekä kansainvälisiä että kotimaisia puhujia. Westermarck-seuran järjestämä vuosittainen konferenssi kutsuu sosiologeja pohtimaan ajankohtaisia sosiologisia kysymyksiä tiedon ja epäilyksen näkökulmista Tampereella maaliskuussa 2023.

Haluaisitko koordinoida työryhmää? Lähetä ehdotuksesi Sosiologiapäivien konferenssisihteerille Kaisa Heiskaselle (kaisa.heiskanen@tuni.fi) 1.12.2022 mennessä. Työryhmät vahvistetaan 15.12.2022 mennessä. Työryhmäehdotuksen pituus tulee olla noin 150–200 sanaa ja siitä tulee ilmetä työryhmän puheenjohtaja(t), otsikko, teema sekä yhteystiedot. Työryhmien kieli voi olla suomi, ruotsi, englanti tai niiden yhdistelmät.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *