News Numero 2/2014

Tervetuloa joukkoon uudet sosiologian ja yhteiskuntatieteiden opiskelijat!

w-seura vanha logow-seura founded

Westermarck-seura on jo aika vanha, mutta haluaa pysyä jatkuvasti nuorekkaana ja ajankohtaisena. Ylhäällä on seuran logo vuosien takaa ja alalaidassa tuoreempi. Logojen muutokset tuovat esille sen, että Edvard Westermarckin oppilaiden vuonna 1940 perustama tiedeseura on seurannut aikaansa, ja näin seura pyrkii jatkossakin toimimaan. Westermarck-seuran tärkein tuote on sen lippulaivajulkaisu, Sosiologia-lehti. Lehti on perustettu vuonna 1964 ja tänä vuonna juhlittiinkin vuosittaisilla sosiologipäivillä Rovaniemellä lehden 50-vuotista taivalta. Paikalle oli saapunut sekä opiskelijoita että tutkijoita runsaslukuisesti. Tällainen on Westermarck-seuran toiminnalle tavanomaista, että sen toimintaan osallistuu sekä varttuneet tieteentekijät että uudetkin opiskelijat. Tämän yhteyden ylläpitämiseksi on Westermarck-seurassa WOP-jaosto, jolla on oma seuran rahallisesti tukema toimintansa. Uutta on heidän julkaisema verkkolehti, Sosiologi, missä tämäkin kirjoitus julkaistaan. WOP-jaosto on seuralle tärkeä toimija ja osa suomalaista sosiologista yhteisöä. Sosiologia-lehden tilaajista onkin noin puolet perustutkinto-opiskelijoita, ja lehti on yli puolet halvempi kuin muille ryhmille, kuten tutkijoille. Edellä kuvatut piirteet tekevät Westermarck-seurasta ja Sosiologia-lehdestä pohjoismaisessa vertailussa erityisen. Westermarck-seura on Pohjoismaiden ”suurin ja kaunein ” sosiologinen yhdistys, ja sama koskee Sosiologia-lehteä! Tämän aseman haluamme säilyttää jatkossakin, mutta tärkeintä kuitenkin on se, että seura pystyy julkaisemaan laadukasta tiedettä Suomessa sen molemmilla virallisilla kielillä. Kotimainen tieteen kieli ei ilman tällaista toimintaa kehity ajattelun välineenä, mikä on olennaista, kun haluamme ymmärtää sitä, miten ihmiset yhteiskunnassa toimivat, tai miten ja miksi yhteiskuntamme on mahdollisesti muuttumassa.

Westermarck-seuran talous perustuu keskeisesti yksittäisten ihmisten jäsenmaksuihin. Ilman jäsenmaksuja Sosiologia-lehden julkaiseminen olisi mahdotonta ja kotimainen tieteellinen keskustelu köyhempää. Siksi Westermarck-seura ja Sosiologia-lehti kutsuvat vuosittain kaikki uudet opiskelijat liittymään sosiologien ja yhteiskuntatieteilijöiden kirjavaan ja moninaiseen joukkoon. Tähän liittyy asia, jota on turha kierrellä, joten sanotaan se suoraan. Haluamme, että liitytte Westermarck-seuran jäseniksi. Seuran opiskelijajäsenet saavat Sosiologia-lehden kotiinsa neljä kertaa vuodessa 23 euron hintaan. Kun lehden tilaa eli liittyy Westermarck-seuran jäseneksi kesken vuoden, niin kyseisen vuoden aikaisemmat lehden numerot lähetetään myös kotiin. Seuran opiskelijajäsenet ovat tämän lisäksi ainoa ryhmä, joka pääsee aina maaliskuussa pidettäville sosiologipäiville ilmaiseksi! Seuraavat sosiologipäivät pidetään Helsingissä, tervetuloa sinne!

Liity Westermarck-seuran jäseneksi! Sekä Sosiologia-lehden verkkosivuilta (www.sosiologia.fi) että Westermarck-seuran verkkosivuilta (www.westermarck.fi) voi tehdä jäsentilauksen. Myönnetään, että verkkosivujen jäsentilauslogiikka ei ole täydellinen, mutta joka tapauksessa uuden opiskelijajäsentilauksen voi tehdä järjestelmässä klikkaamalla namikkaa nimeltä ”Minulla ei ole jäsentunnusta”.

w-seuran logo

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *