Numero 2/2018 Pääkirjoitus Yleinen

Pääkirjoitus 2 / 2018

Syksyn Sosiologin teemana on digitaalinen sosiologia. Tavoitteena on herättää sosiologeja aiheen pariin. Keskiössä on sosiologinen analyysi digitaalisaation vaikutuksista ihmisten käyttäytymiseen, ihmissuhteisin sekä minäkuvaan. Emme karta tabuaiheita ja jutut luonnollisesti eivät mene digitalisaation sosiologisessa analyysissä ainoastaan yhden kategorian alle. Mukana on vielä perinteisten artikkelien lisäksi podcast!

Luvassa on meme-aktivismia goffmanilaisittain, gradutiivistelmä internetistä seksityötekijöiden areenana sekä artikkeli naisten representaatiosta pornoistuneessa mediakuvastossa. Sosiologin ensimmäinen podcast on Michael Laakasuon haastattelu. Podcastissa tarkastelussa tekoäly; syväoppivat algoritmit ja niiden moraaliset ulottuvuudet. Toimituksessa tätä on jo kehuttu parhaimmaksi Sosiologin numeroksi!

Päätoimittajille Sosiologi on ollut antoisa, on kuitenkin aika välittää soihtu eteenpäin. Katse suuntautuu myös seuraaville Sosiologipäiville, jotka pidetään Turussa. Sosiologipäivien teemana on eriarvoisuuden monet kasvot. Päätoimittajahakemuksen voi lähettää osoitteeseen sosiologilehti@gmail.com. Sähköpostitse voi myös tiedustella lisätietoja. Nähdään Turussa Therborn Göranin merkeissä, kiitos kaikille!

Sari Kivijärvi & Visa Rantanen

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *