Numero 2/2020 Numerot Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Täysissä ruumiin voimissa

Kevään numeron yhteydessä puhuttiin poikkeustiloista äkillisten yhteiskunnallisten sulkutoimien ja huolen levitessä epidemian kasvaessa. Koronavirus on herättänyt globaalisti poikkeuksellisen fokuksen terveyteen, hygieniaan ja keholliseen olemiseen. Ihmisten ilmoilla liikuskeleva kansalainen huomioi ruumiillista olemistaan huomattavasti aktiivisemmin turvavälien, käsien puhtauden sekä yleisen terveydentilansa tarkkailun muodossa. Mitä haen tässä, on näppärä aasinsilta linkittämään nk. ajan henkeä lehtemme teemaan, joka on kuin onkin ”Terveyden ja ruumiin sosiologia”.

Lehtemme koostuu tällä erää kirjavasta kattauksesta monentyylisiä sosiologisia kädentuotoksia. Kiitämme jälleen kerran sekä viimeisen kerran nykyisellä toimituskunnan kokoonpanollamme ihania ja rohkeita kirjoittajiamme osallistumisesta. Tämänkertaiset tekstimme menevät autoetnografisesta juoksemisen analyysistä resilienssin teemoihin, biohakkerointiin sekä miesvegaanien kehollisuuden kysymyksiin. Kaksi viimeistä ovatkin toimituskuntamme omia tuotoksia gradujemme pohjalta. Korsi kekoon, kuten sanotaan.

Toimituskunnan visio viimeisen kahden vuoden aikana on tuoda Sosiologia edelleen lähemmäs sosiologia. Opiskelijalähtöisyys ja se kuuluisa matalakynnyksisyys on haluttu pitää kaikessa toiminnassa mukana. Ja iloksemme olemme saaneet huomata, että Sosiologilla on edelleen oma, kehittyväkin relevanssinsa sosiologian alan esille tuomisessa. Tämän ohella olemme pyrkineet rohkaisemaan alamme opiskelijoita lähettämään pöytälaatikoissa tai pääkallon sisällä lymyäviä tekstejä. Muistutettakoon vielä, että Sosiologi on juuri teikä-talcottparsonsien ja meikä-meadien mahdollisuus päästä kokeilemaan tieteellisen kirjoittamisen siipiä!

Sosiologi-lehti jatkaa ensi vuonna uuden toimituskunnan voimin kohti uusia tuulia ja uusia havaintoja sosiaalisesta todellisuudestamme. On ollut ilo kehittää, jakaa ja innostaa, sekä tuoda oma jälkemme Sosiologi-lehden “body of workiin”.

Olkoon kehollinen jatkuvuutenne terveyttä täynnä ja koronasta vapaata.

Santtu Paananen

Antti Saali

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *